Autodemontage is het demonteren van een auto. Veel mensen demonteren hun auto vaak voor de onderdelen. Dit doen ze omdat de onderdelen in een auto vaak heel erg veel waard zijn. Dit doen ze vooral wanneer hun reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Je kan ook je auto naar een sloperij brengen. Je verkoopt dan je auto aan de sloperij. De sloperij verkoopt dan de onderdelen. Als je auto een sloopauto is is dit dus een hele slimme manier om je auto weg te hebben. Het is ook nog eens duurzaam en veilig. 

Waarom met een sloopauto naar de sloperij? 

Er zitten erg veel voordelen aan je auto naar een sloperij brengen. Ten eerste ben je dan heel erg snel van je auto af. Ook weten de mensen die daar werken alles van demontage af en weten ze precies wat ze met een sloopauto moeten doen.  Omdat wanneer je je auto daar brengt ze er gelijk mee aan de slag gaan.  Dit is erg fijn omdat de auto dan niet meer op jouw naam staat en je dus geen belasting hoeft te betalen. Je krijgt ook een kleine vergoeding. Dit is niet heel veel maar elk beetje helpt mee. Deze vergoeding zal ongeveer 100 euro zijn. Wat ook een heel erg groot voordeel is is dat de sloperij je auto kan komen ophalen. Dit is super fijn omdat je met een sloopauto niet meer op de weg mag rijden. En niet iedereen heeft een trailer waardoor ze de auto kunnen brengen. Ook is dit een hele duurzame manier. Alle onderdelen die het nog doen worden verkocht en de rest wordt gerecycled en vervolgens nog hergebruikt. 

Voordelen aan autodemontage 

Autodemontage heeft heel veel voordelen. Als je zelf aan de slag gaat met autodemontage kan je erg veel geld verdienen. Je haalt alle onderdelen uit de auto, vaak zijn dit auto’s die niet meer op de weg mogen rijden. Wat je moet doen is alle onderdelen die nog goed werken uit de auto halen. Vervolgens maak je al die onderdelen goed schoon. Hierna kan je ze voor heel erg veel geld verkopen. Mensen zoeken vaak onderdelen van auto’s dus het verkopen kan best snel gaan. Als je het te lang vindt duren kan je ze ook naar een autosloperij brengen. Hier worden de onderdelen voor je verkocht en ben je er dus gelijk van af. Deze manier is net iets sneller, maar levert natuurlijk minder op.

Door Redactie